Squatstativ

De fleste squatstativer til private og semi-prof brug kan bruges både til bænk-pres og squat. Til fitnesscentre anbefales multisquat-stativer eller rene squat-stativer.

Et Squatstativ / Bænkpres stativ er sammen med en skråbænk et ”must” i dit private homegym, så du kan træne både ben og overkrop.

Når du køber et bænkpres / Squatstativ skal du være opmærksom på kraftigheden og stabiliteten, samt hvor bredt det indvendige greb er. Fitnessgruppen anbefaler, at man har minimum 100 cm. fri indvendig grebplads, dvs. at vi anbefaler at man også vælger en 180 cm. eller 200 cm. vægtstang.

Nogle squatstativer f.eks. Finnlo Squat/bænkpres stativ kan justeres i bredden.
Vi laver gerne et godt tilbud på squad rack og vægtsæt.  
Vi kan skræddersy et godt tilbud på træningsbænk, squat rack og vægtsæt, så det passer til dine behov.

Mest populære
Finnlo Bænkpres / Squat Stativ
Finnlo Bænkpres / Squat Stativ DKK 2.499,00
(DKK 1.999,20)
Info/køb
Peak Fitness Pro Squat Rack
Peak Fitness Pro Squat Rack DKK 4.995,00
(DKK 3.996,00)
Info/køb
Powertec Workbench Power Rack
Powertec Workbench Power Rack DKK 6.495,00
(DKK 5.196,00)
Info/køb
Peak Fitness Half Rack Pro
Peak Fitness Half Rack Pro Før DKK 8.995,00
DKK 8.495,00
(DKK 6.796,00)
Info/køb
Peak Fitness Half Rack
Peak Fitness Half Rack Før DKK 4.495,00
DKK 3.495,00
(DKK 2.796,00)
Info/køb
Peak Fitness Power Rack
Peak Fitness Power Rack Før DKK 4.995,00
DKK 3.995,00
(DKK 3.196,00)
Info/køb

Squat

Squat rackSquat stativet er et essentielt redskab til træningen, om det er i fitness centret eller om man vil lave et lille homegym. Squat stativet er lavet til at kunne lægge en vægtstang på i den givne højde man vil have den i. Derfor er det optimalt til at lave nogle af de klassiske øvelser som squat, bænkpres og skulderpres. Man skal dog lige være opmærksom på om selve stativet kan justeres ned i en højde hvor man kan bruge det til bænkpres, hvis det er formålet.
Kombinere man et godt squat stativ eller rack med et vægtsæt eller en bænk har man allerede her opnået en rigtig god opsætning af et homegym. Alle squat stativer kan bruges til henholdsvis 50 og 30 mm. da j-hooks ikke passer til nogle bestemt størrelse stang. Man skal dog lige være opmærksom på at noget af ekstraudstyret på nogle af de større racks er lavet til 50 mm. skiver. Hos Fitnessgruppen står vi altid klar med råd og vejledning ift. hvilke produkter der vil passe til dit behov. Send en mail, ring eller kom forbi butikken til en uforpligtende snak.

Valg af squat stativNår man først har besluttet sig for at inkludere et squat stativ i sit træningslokale er det derefter vigtigt at man finder det rette stativ til sit behov. Når det gælder valg af stativ er det først og fremmest vigtig at overveje hvor meget plads man har da squat rack kommer i alt fra modul stativer som består af 2 individuelle stolper med en solid T-base, til de større power racks der fylder noget mere, men også giver flere muligheder.
Derudover er det vigtigt at kigge på behovet for funktioner. Skal der være safety arms, skiveholdere, dip bars eller pull up bar. Disse former for ekstraudstyr kommer oftest på det noget større racks, men har man plads til et stativ i den lidt større klasse, så har man også mulighed for at give sin træning en ekstra dimension ved at købe et rack med førnævnte ekstraudstyr.

Typer af squat racksDer findes forskellige typer af squat racks, selvfølgelig til forskellige behov, men også til vidt forskellige priser, og i forskellig kvalitet. Overordnet set findes der 4 typer af squat stativer:
Squat stativer
Half Racks
Power Racks
Smith stativ

Squat stativerSquat racks eller squat stativer er den mest gængse type af stativ. Et ganske almindeligt squat rack er forholdsvis enkelt opbygget og består af lidt færre komponenter. Fordelen ved et almindeligt squat rack, er klart enkeltheden, den lavere pris, de minimale pladskrav, samt mobiliteten i at kunne forholdsvis let flytte et squat stativ. Selvfølgelig er nogle typer nemmere end andre.
Squat racks kommer dog stadig i forskellige former og typer til at dække den enkeltes behov.

Fritstående modul stativ


Denne form for stativ er det mest mobile af alle former for squat racks. Det består af 2 individuelle og fritstående stolper med en solid T-formet fod. Der er en forholdsvis lav egenvægt på produktet, hvilket gør den nem at flytte eller gemme væk efter hver træning hvis man har et træningsrum hvor der er lidt pladsmangel.
Denne type squat rack har som sagt en kæmpe fordel ved ikke at optage specielt meget plads samt du stadig for et justerbar squat rack med safety arms og skiveholdere. Ulempen ved denne type er mangel på stabilitet. Man kan ikke komme uden om at 2 fritstående stolper på ingen måder er så stabil som et svejst eller sammenboltet stativ. Derfor er det ved brug af denne form for squat rack, ekstrem vigtigt at man udviser forsigtighed ved især unracking og reracking af vægten.

Peak Fitness Fritstående squat stativ

Squat rack – Privat brug


Et squat rack til privat brug, er oftest et rack der ligger i den billige ende af stativerne, men dog stadig med et rigtig godt udgangspunkt til både at lave squat og bænkpres øvelser.
De squat stativer der bliver lavet til privat brug er oftest lavet i et noget tyndere materiale end det professionelle udstyr. Dette har den fordel at udstyret ikke er ekstrem tungt, og noget mere mobilt, dog er der oftest en noget lavere max. vægt på det privat udstyr.

Peak Fitness Squat Stativ

Squat rack – Professionelt brug


Til professionelt brug i fitnesscentre er det vigtigt at produktet er lavet i et noget kraftigere materiale, samt en noget mere solid opbygning. Hos Fitnessgruppen har vi professionelt udstyr fra Peak Fitness og Relax. Disse 2 mærker laver begge squat stativer i den professionelle klasse, dog med lidt forskellige opbygning. Tjek de enkelte produkter ud ved at trykke på brandnavnet.

Relax Squat Stativ PTT0207

Vægophængt, foldbart squat stativ


Som noget nyt har vi hos Fitnessgruppen et squat stativ der samler kvaliteten og robustheden fra det professionelle udstyr, med mobiliteten og funktionsmulighederne fra det private.
Denne form for squat stativ monteres i en solid beton/murstens væg. Væg materiale samt ophængsmåden er essentielt for denne form for squat rack. Med kun et få par splitter og håndtag kan hele stativet foldes ind til væggen så det på ingen måder optager plads i træningsrummet. Ud over dette kommer denne form for stativ også med en justerbar chin up bar i toppen. Denne form for squat rack, er perfekt til sit homegym, om man vil squatte, bænke eller sågar lave Crossfit.

Peak Fitness Foldbart squat rack


Half RacksHalf racks er som ordet hentyder til, et halvt stativ. Når det siges på denne måde tages der udgangspunkt i at et Power cage er et helt stativ. Med andre ord er det et halvt power cage.
Dette giver en meget mere stabil konstruktion, dog stadig uden at optage ekstrem meget plads.
Med den forøgede stabilitet og lidt større ramme følger også muligheder for ekstra udstyr. Samtlige half racks vi har hos Fitnessgruppen kommer med chin up bars, samt mulighed for tilkøb af dip bars på størstedelen af vores produkter. Der er safety arms samt skiveholdere på alle half rack modeller hos Fitnessgruppen. Vi har racks fra mærker som Peak Fitness og Powertec i kvalitet lige fra hjemmebrug til det store fitnesscenter.

Peak Fitness Half rack

Power RacksSom nævnt før er et power rack et helt stativ. Det bliver også kaldt et power cage for dens firkantede form, og så det faktum at det er lavet til at bruge inden for stativets 4 stolper.
Et Power rack er det stativ med den ubestridt største stabilitet, men også det stativ der optager mest plads. Power racks kommer med deres safety arms som en justerbar tværarm der går fra dn forreste til den bagerste stolpe i begge sider. Dette giver mere stabilitet i stativet, men også at safety arms på et power rack kan klare en del mere vægt end de andre modeller. Dette gør det også muligt at inkorporere i sin træning med øvelser som rack pulls, halted pendlay rows, dead stop squats osv. Skal man bruge udstyr til decideret powerlifting eller bare have et stativ der kan klare nogle seriøse kilo, så er et power rack helt klart at anbefale.

Peak Fitness Power rack

Smith stativEt Smith stativ er et rack af lidt større statur. Smith stativet kommer oftest på størrelse med et half rack, nogle gang næsten på størrelse med et power rack. Et Smith stativ er et stativ hvor vægtstangen er fikseret i 2 glidere. Dette giver en fordel i at være mere sikkert at træne alene, da der på et smith stativ er muligt at aflåse stangen uanset hvor på stativet den er. En anden fordel er at man ikke behøver at købe en separat vægtstang ved siden af. Da stangen er fikseret på stativet giver det nogle fordele og ulemper i forhold til træning. Grundet stangens fiksering betyder det faktisk at man kan flytte sin center of mass, eller masse midtpunkt lidt længere ud fra kroppen. Dette betyder at man faktisk kan lave øvelser som hacksquat og andre squat/lunge variationer hvor man med en almindelig løs vægtstang egentlig bare var væltet. Ulempen ved den fikserede vægtstang er at der bliver taget et stor stabilitets og balance element ud af træningen. Dette kan resultere i at man ikke får aktiveret de små muskler omkring ledende, som sørger for at holde ledet stabilt under udfordrende forhold.
Hos Fitnessgruppen har vi mange forskellige varianter og modeller af squat racks fra mærker som bl.a. Peak Fitness, PowerTec, Relax Fitness og Finnlo. For at finde et stativ der passer til dit behov er du mere end velkommen til at kontakte os for gode råd og vejledning om hvad man skal kigge efter.  

Relax Smith PTT0222

Fitnessgruppen - Få råd og vejledning om Fitnessudstyr

Stor butik med udstilling af motionsudstyr - kom og prøv før du køber. Eller kontakt Fitnessgruppen for råd og vejledning. Se korte artikler.

Fitnessgruppen forhandler Fitnessudstyr i rigtig høj kvalitet til Fitnesscentre og Private. Stort udvalg og hurtig levering af motionsudstyr;  Motionscykler, Crosstrainer,  Løbebånd, Romaskiner mv. samt styrketræningsudstyr til alle; Træningsbænke, Håndvægte,   Vægtudstyr, Kettlebells mv.

Vi forhandler de førende mærker; Peak Fitness., Concept 2, Circle Fitness, Kettler, Reebok,   Tunturi, Powertec  m.fl.

Kundeservice

Hos Fitnessgruppen sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig til at finde det rigtige motionsudstyr, vi har hele butikken fyldt med Fitnessudstyr. Ønsker du nyt træningsudstyr derhjemme eller i Fitnesscenteret, så kontakt os.

Vi sørger for hurtig levering - og har I spørgsmål til udstyret eller træning, så hjælper vi gerne.

Fitnessgruppen   |   Grønlandsvej 8   |   8660 Skanderborg  |   Tlf: +45 8744 0306   |    Info@fitnessgruppen.dk

0