Løbebånd

Et løbebånd kan benyttes af de fleste. Om du er nybegynder, motionist eller Professionel løber kan du altid finde et løbebånd, som du kan få bedst mulig løbetræning ud af.
Du kan også sagtens gå ture på et løbebånd, i hurtig gang, langsom gang eller intervaltræning.

Fordele ved et Løbebånd?
Den største fordel med løbebånd er, at du dyrker din løbetræning i tørvejr. I langt de fleste løbebånd er der også stødabsorbering i selve båndet, dvs. at du skåner dine knæ, hofter, ankler og ryg. Du mindsker simpelthen stødende op gennem kroppen, når du løber på et løbebånd.
Et løbebånd er eminent til intervaltræning. Så hvis du ønsker skiftevis at løbe og gå, eller løbe/gå op ad en stigning så skal du overveje et løbebånd.

Hvad skal jeg vide om Løbebånd?
Det er vigtigt at vide:
-Hvor meget skal det bruges?
-Hvor mange skal benytte den?

For at finde frem til et Løbebånd som passer til dig eller din familie, er det en god ide at tænke over de ovenstående spørgsmål.
Det handler nemlig ofte om, hvor robust og hvor stor motoren i løbebåndet skal være.

Lad os tage 3 eksempler:
”Du vil bruge den 2 gange om ugen til en gåtur på 5 km.”
Vores anbefaling vil være en Peak Fitness Smart+ løbebånd, du behøver nemlig ingen stor motor for en gåtur.

”I er 3 personer som vil bruge den 5 gange om ugen til løbeture fra 2-10 km”
Vores anbefaling vil være en Peak Fitness Track 200 eller en Peak Fitness Motion 6.0i. Her får du et Privat løbebånd, som dækker dine/jeres behov med en forholdsvis stor motor og en robusthed i Løbebåndet som kan tåle at i er 3 der bruger den.

”Jeg vil gerne have et løbebånd til vores udlejningssommerhus”
Her er vores anbefaling at du vælger et professionelt løbebånd, da du ikke kender brugerne af båndet og ikke ved, hvordan de vil behandle det. Det kunne være Relax PK17 eller Circle M7 som begge er lavet til professionelt brug og kan derfor klare, at Løbebåndene bliver godt brugt – dog ikke mishandlet.

Vi har valgt de bedste løbebånd fra mærkerne:
- Peak Fitness
- Circle Fitness
- Relax
- Kettler
- Draxfit Curve Running


Peak Fitness og Kettler henvender sig mest til Private brugere, hvor Circle, Relax og Draxfit henvender sig til det Professionelle marked.

Vedligeholdelse af Løbebånd gøres ved at bruge Silicone Kema GM12. Du sprøjter det ind under løbebælte, mellem bæltet og pladen. Det gør du cirka. 1 gang hvert kvartal eller efter behov.
Tjek altid med en finger, mærker du en tør plade så sprayer du, er der lidt Silicone så sprayer du lidt på.

Kontakt Fitnessgruppen for Råd & Vejledning – vi er klar på E-mailen, Telefonen og i Butikken.

Mest populære
Peak Fitness Track 200 Løbebånd
Peak Fitness Track 200 Løbebånd Før DKK 10.995,00
DKK 7.995,00
(DKK 6.396,00)
Info/køb
Peak Fitness Motion 6.0i Løbebånd
Peak Fitness Motion 6.0i Løbebånd Før DKK 16.995,00
DKK 10.995,00
(DKK 8.796,00)
Info/køb
Circle Løbebånd M7 LED Computer
Circle Løbebånd M7 LED Computer DKK 37.995,00
(DKK 30.396,00)
Info/køb
Relax Løbebånd PK 17
Relax Løbebånd PK 17 DKK 24.995,00
(DKK 19.996,00)
Info/køb
Silicone Kema GM12
Silicone Kema GM12 DKK 99,00
(DKK 79,20)
Info/køb

Hvad skal man kigge efter på et løbebånd? Få følesen af kvalitet ved at vælge det rigtige løbebånd.


Hvorfor vælge et Løbebånd?Mangler du hjælp til at vælge det helt rigtige løbebånd, som passer perfekt til dine behov? Så læs med her.
Overvejelserne kan være mange, når du leder efter et løbebånd. Men tænkt lidt over de nedenstående spørgsmål.

- Hvorfor skal jeg vælge et løbebånd?
Du skal vælge et løbebånd, hvis du er træt af dårligt vejr. Med et løbebånd er du garanteret en løbetur i perfekte vejrforhold. Ikke meget er federe end at tage en løbetur med musik i ørerne eller foran tv’et, mens regnen siler ned udenfor.
- Kan jeg gå på et løbebånd?
Du kan sagtens gå på et løbebånd, faktisk kan du udfordrer din gang på et løbebånd. Du har ofte mulighed for at øge tempo og hældning som kan give dig en varieret gåtur – ligesom i det fri.
- Er der risiko ved et løbebånd?
Nej, som udgangspunkt kan alle bruge et løbebånd. Det kræver altid tid at kende sin maskine, og her er det underlaget som bevæger sig under dig, fremfor når du løber ude på vejen. Der er monteret en dødmandsknap på løbebåndet, hvis du trækker i snoren, så stopper båndet.
- Hvad kræver et Løbebånd?
Det kræver at du har plads og måske endda et rum den kan stå i. Du kan se på løbebåndene hvor meget plads de fylder. De kræver et dog strøm, så den skal gerne stå nær en stikkontakt.
- Vedligeholdelse af løbebånd?
Du skal sørge for at smøre løbepladen mellem bånd og plade ca. 1 gang hvert kvartal, eller efter behov. Og husk at støvsuge rundt om løbebåndet, der vil komme støv ned til motoren. Tag gerne motordækslet af 1 gang årligt og støvsug snavs og støv.
- Hvad koster et løbebånd?
Du kan købe løbebånd i alle prisklasser, men pas på du ikke går på kompromis. Overvej grundigt, hvor meget du vil bruge det? Hvor mange skal benytte løbebåndet? Hvor mange gange i ugen skal vi bruge det?
Det er en håndfuld af de essentielle spørgsmål du skal stille dig selv, for at finde frem til det helt rette løbebånd for dig eller din familie.

Besøger du Fitnessgruppen ‘s showroom i jagten på det perfekte løbebånd, har vi noget for enhver smag. Vi har også løbebånd i flere prisklasser, der gør at du nemt kan finde et kvalitetsbånd indenfor budgettet. Hos Fitnessgruppen kan du altid prøve båndet, før du køber det - og tager du beslutningen om at skulle have det med hjem øjeblikkeligt, har vi et kæmpe lager på adressen, så du kan få varen med hjem, med det samme.

Mand på løbebånd

Er løbebåndets motor vigtig?Et altafgørende punkt i dine overvejelser bør omhandle motorens størrelse. Går du på kompromis med prisen, og vælger et bånd, der motormæssigt ligger i den lave ende – og er I samtidig mange brugere – så vil løbebåndet med tiden blive træt = dårlig løbeoplevelse.

Du skal finde ud af:
- Hvor mange bruger løbebåndet?
- Hvor lange ture løber du eller i?
- Hvor stor belastning får det?


Motoren trækker bæltet rundt på løbebåndet, hvilket betyder, at motoren er drivkraften bag et godt og stærkt løbebånd.
Derfor kan det ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at vælge den korrekte motorstørrelse, der skal kunne dække dit træningsforbrug/niveau. Vær ærlig overfor dig selv. I samme ombæring er det vigtigt at tage med i overvejelserne, hvorvidt træningens intensitet og varighed normalvis vil tage sig ud for dit vedkommende.

Hestekræfterne er opgivet i kontinuerlige, hvilket blot betyder, at de er blevet målt over en længere periode - fremfor et kort øjebliksbillede. En anden måde at måle dette på, er ved et såkaldt ”peak” - dette giver et øjebliksbillede af ydeevnen og fortæller ikke nødvendigvis hele sandheden om motoren.
Hos Fitnessgruppen opgiver vi altid vores løbebånd med kontinuerlige hestekræfter.

Så når du ser nærmere på løbebåndets motorstørrelse, så er det vigtigt at overveje, hvor meget båndet forventes at være i brug, intensiviteten af træningen undervejs og antallet af brugere på båndet. Jo højere kampvægten du/I besidder – jo kraftigere motor er der behov for.  

Pige på løbebånd

Hvad betyder løbebåndets rammeEn vigtig faktor på dit løbebånd, som mange overser, er selve rammekonstruktionen. Det er denne, som skal understøtte vægten og de mange, konstante stød, som kommer under en træningssession. Hvis rammen på løbebåndet er for lille, vil den over tid tage skade. Det er derfor vigtigt at vurdere sin vægt og sit trænings niveau - jo større vægt og jo længere træning - des stærkere ramme er nødvendig. Men hvordan vælger man rigtigt? Det er meget svært, da hver enkelt situation er forskellig. Vi anbefaler derfor, at man tager kontakt og rådgivning herom - særligt hvis man er overvægtig eller træner meget. De overstående regler gælder også, selvom man "kun" skal gå på det. Hvis man regner med at ”gåbåndet” skal være i gang i længere tid af gangen eller være under belastning, skal man også vurdere, hvilket bånd der vil passe bedst. Husk at vi står klar til at hjælpe, hvis du/I har spørgsmål.

Hvad er løbebånds tophastighed?For mange vil løbebåndets tophastighed, ikke have den store indflydelse.
Da man typisk løber mellem:
- 10-15 km/t ved lidt kortere distancer
- 8-13 km/t ved lidt længere distancer


Men ønsker du at bruge løbebåndet til intervaltræning, er dette et vigtigt punkt. Ved hård intervaltræning anbefaler vi at vælge et løbebånd med en høj tophastighed.
- 18km/t eller højere ved intervaltræning.

Intervaltræning er en effektiv træningsform, som ikke alene sikrer højere eksplosivet ved sport som f.eks. fodbold, men også giver en effektiv træning, hvor fedtforbrændingen rigtig kommer i gang.

Ønsker du endnu mere udfordring, kan man se på løbebåndets hældning. Det hedder Incline og det gør at du kan løbe fra flad vej til at kunne løbe på stigninger.

Pige på løbebånd

Løbebåndet bredde og længdeNår du skal vælge løbebånd, findes der mange forskellige bredder og længder.  Generelt er det mere behageligt at bruge et bredt og langt løbebånd, da man føler, at der er mere plads og at man derfor ikke står på ”kanten.” Generelle retningslinjer for et løbebånd er:

- Bredde på minimum 45 cm - men gerne mere.
- Længde på 135 cm eller derover.


Dog handler det meget om forbruget og træningsformen. Ved gang eller mindre intensive løb kan længden på løbebåndet godt være mindre. Bemærk desuden, at der er tale om præferencer, og vi anbefaler derfor at prøve løbebåndet i vores butik, før man bestemmer sig - især hvis man er ny på løbebåndsmarkedet.

Løbebånd bælte i fart

Motivation og løbebånd til hjemmetKæmper du med at finde motivationen til at træne? Du er langt fra den eneste. Motivationen kan dale i perioder, hvorfor du grundigt skal overveje, hvordan du normalvis finder motivationen frem i dig. Der findes mange forskellige måder at træne på - du skal finde din egen stil, som motiverer dig allerbedst.

Start med at overveje selve placeringen af dit løbebånd i hjemmet. Nogle ønsker, at tv´et står tæt på, så nyhederne kan overværes undervejs med træningen – andre har helt andre præferencer.
Bemærk: Nogle løbebånd har monteret hjul på, hvorfor det let kan køres frem og væk igen efter brug. Husk: Det skal være let og hurtigt at starte træningen, så motivationen ikke er væk allerede, før træningen går i gang.

En anden væsentlig motivationsfaktor er løbebåndets funktioner - såsom bluetooth, programmer og puls. Bluetooth giver dig mulighed for at koble din Smartphone eller Tablet til løbebåndet med muligheder for virtuelle ruter, løb mod andre og spil. Hos Fitnessgruppen har vi følgende løbebånd der understøtter bluetooth-træning:

Peak Fitness Motion 6.0i

Hos Fitnessgruppen understøtter alle vores løbebånd de gængse programmer såsom interval, puls, tid eller kalorie træning, men der kan være variation i makshastighed og stigning. Så hvis du ønsker at løbe en hurtig intervaltræning eller op ad bakke, så tjek først hvilket løbebånd, der understøtter dine ønsker.

Kinomap Multiplayer løbebånd

Sammenklappeligt løbebåndFor mange er det væsentligt, at løbebåndet kan klappes sammen. Dette mindsker spildpladsen i hjemmet, men vær opmærksom på, at selvom klapsammen-funktionen er genial, så er det ikke henvendt til alle.
Er I en større familie, som ønsker at benytte løbebåndet eller er du professionel løber, så vil vi ikke anbefale et sammenklappeligt bånd, da konstruktionen af naturlige årsager svækkes herved. Er du i tvivl, så kontakt os for rådgivning.

Sammenklappeligt løbebånd

Professionelt løbebåndHvorfor skal jeg vælge et professionelt løbebånd?
1. Kraftigere og mere holdbar motor = længere levetid
2. Stærkere ramme = kan klare mere belastning
3. Selvsmørrende = mindre vedligeholdelse


Er du ejer eller indkøber for et firma eller fitnesscenter, som er på udkig efter et løbebånd, så skal vi over i en anden genre. Vores professionelle løbebånd har det tilfælles, at de har AC (vekselstrøm) motor fremfor DC (jævnstrøm) motor. Dette betyder, at du får en mere kraftig og holdbar motor, der kan klare de mange timers brug, som løbebåndet bliver udsat for.

Et andet tegn på kvalitet er løbebåndets ramme, som vil være væsentligt kraftigere på professionelle bånd. High End løbebånd har ofte også et selvsmørende bånd, hvilket betyder mindre og nemmere vedligeholdelse. Til firma eller fitnesscenter, er det altid vigtigt at købe et bånd som kan holde til mange brugere, da der hver dag vil være meget mere slid og brug. Fitnessgruppen vil altid råde mod ikke at købe "private" bånd til flerbruger motionsrum. Har du/I svært ved at spotte den store forskel, på de små detaljer båndene har inde på hjemmesiden, vil det give rigtig god mening at besøge Fitnessgruppens showroom på Grønlandsvej 8 i Skanderborg - her står alle vores professionelle bånd klar til at prøve.

Hvis du ønsker at vide mere om professionelle løbebånd, så kontakt os på info@fitnessgruppen.dk eller på telefon: 87 44 03 06Prøv og test løbebåndet før du køberHos Fitnessgruppen, har vi på Grønlandsvej 8, 8660 Skanderborg et stort showroom, hvor du altid har mulighed for at komme forbi at prøve mange af de løbebånd du ser på webshoppen. Vi har ydermere et kæmpe lager på samme adresse og derfor kan du næsten altid gå herfra med varen, med det samme.
Løbebånd har forskellige overflader, bredder, længder og oplevelsen af det kan være meget forskellige. Derfor er det en rigtig god idé at komme ned i butikken for at prøve båndet først. Hvis der er for langt at køre, kan det også være en rigtig god idé at ringe til os først, for at få rådgivning omkring hvilket bånd der passer bedst til dig personlige behov.

Fitnessgruppen - Få råd og vejledning om Fitnessudstyr

Stor butik med udstilling af motionsudstyr - kom og prøv før du køber. Eller kontakt Fitnessgruppen for råd og vejledning. Se korte artikler.

Fitnessgruppen forhandler Fitnessudstyr i rigtig høj kvalitet til Fitnesscentre og Private. Stort udvalg og hurtig levering af motionsudstyr;  Motionscykler, Crosstrainer,  Løbebånd, Romaskiner mv. samt styrketræningsudstyr til alle; Træningsbænke, Håndvægte,   Vægtudstyr, Kettlebells mv.

Vi forhandler de førende mærker; Peak Fitness., Concept 2, Circle Fitness, Kettler, Reebok,   Tunturi, Powertec  m.fl.

Kundeservice

Hos Fitnessgruppen sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig til at finde det rigtige motionsudstyr, vi har hele butikken fyldt med Fitnessudstyr. Ønsker du nyt træningsudstyr derhjemme eller i Fitnesscenteret, så kontakt os.

Vi sørger for hurtig levering - og har I spørgsmål til udstyret eller træning, så hjælper vi gerne.

Fitnessgruppen   |   Grønlandsvej 8   |   8660 Skanderborg  |   Tlf: +45 8744 0306   |    Info@fitnessgruppen.dk

0