Crosstrainer


En crosstrainer giver dig en god all round træning af kroppens muskler. Med træning på en crosstrainer vil du både opleve konditions-træning og muskel-opbyggende træning.  

Træning på en crosstrainer er mere skånsom for knæene end løb og man får trænet overkroppen samtidigt.

Med en crosstrainer arbejder du bl.a. med følgende muskelgrupper: Lår, ryg, baller, arme og skuldre  

I butikken hos Fitnessgruppen kan du prøve mange forskellige crosstrainere fra de førende mærker, Peak Fitness, Kettler, Life Fitness, Circle Fitness mv.  

Når man skal vælge en crosstrainer, er det vigtigt at man både overvejer skridtbredde og skridtlængde.
Brugere med korte ben vil ofte opleve den bedste trænings-oplevelse på en crosstrainer med en smal skridtbredde, hvorimod brugere med lange ben ofte vil finde sig bedst tilpas på en crosstrainer med længere skridtlængde.

En crosstrainer skal have en fornuftig kraftig ramme for at give en rolig og stabil træning.

Kom ind i butikken for at prøve de forskellige modeller eller kontakt os for at høre nærmere om de forskellige modeller.  Køb din crosstrainer hos Fitnessgruppen. Vi har altid gode crosstrainer tilbud.

Mest populære
Peak Fitness C2.0i Crosstrainer
Peak Fitness C2.0i Crosstrainer Før DKK 6.995,00
DKK 5.495,00
(DKK 4.396,00)
Info/køb
Peak Fitness VG60i Crosstrainer - Bluetooth
Peak Fitness VG60i Crosstrainer - Bluetooth Før DKK 7.995,00
DKK 6.495,00
(DKK 5.196,00)
Info/køb
Circle Ellipse E7 LED computer
Circle Ellipse E7 LED computer DKK 21.995,00
(DKK 17.596,00)
Info/køb
Peak Fitness C5.0i Crosstrainer - Justerbar skridtlængde - Bluetooth
Peak Fitness C5.0i Crosstrainer - Justerbar skridtlængde - Bluetooth Før DKK 17.995,00
DKK 14.995,00
(DKK 11.996,00)
Info/køb

Køb af crosstrainer:

En crosstrainer giver en allround træning af kroppen. Man står op og har løbebevægelsen (ellipse-bevægelse) i benene, samtidig med at man kan bruge armene til at trække eller skubbe med. På crosstraineren får man rørt hele kroppen og pulsen kommer nemt i vejret, så træningen bliver mere effektiv.  På en crosstrainer får man ikke stød op igennem kroppen, derfor er en crosstrainer / ellipsetræner mere skånsom end løb.

En alm. crosstrainer har svinghjulet siddende bagerst. Hvilket giver en meget naturlig løbebevægelse, når skridtlængden er omkring 38-39 cm.

En crosstrainer / ellipsetræner med lang skridtlængde har normalt en skridtlængde på 48 cm. eller derover.

Tidligere var alle crosstrainere med lang skridtlængde forhjulstrukne crosstrainere. Men i dag er der udviklet flere maskiner med lang skridtlængde eller justerbar skridtlængde, som ikke fylder meget mere end alm. Crosstrainer. Hos Fitnessgruppen har vi et udvalg af justerbare crosstrainere, som blandt andre Peak Fitness C 5.0i justerbar skridtlængde samt  Peak Fitness C10 med stor TFT Skærm. Derudover tilbyder vi  Kettler Optima 800 Crosstrainer, som er udstyret med den omtalte lange skridtlængde.

Generelt er der en tendens at høje personer bedre kan lide maskiner med lang skridtlængde. Lange ben = lange skridt.

Kvinde på crosstrainer

Hvad skal man kigge efter når man køber en crosstrainer / ellipsetræner:

A)     Kraftig rammekonstruktion
B)     Afstand imellem fødderne
C)     Fornuftig svingmasse og/eller høj gearing af svinghjulet
D)     Afstand mellem trækhåndtagene og evt. mulighed for justering af træningsvinklen.
E)     Computer med programmer, lys i display og evt. mulighed for iPad eller Tablet


A) Når man kigger på crosstrainer / ellipsetræner skal man sørge for at maskinen har en kraftig rammekonstruktion, det giver en stabil maskine.

B) Afstanden mellem fødderne også interessant. Jo smallere afstand imellem fødderne, jo mere naturligt føles træningen. Standarden for alm. baghjulstrukne crosstrainer er 18-21 cm. Peak Fitness VG-60 og Peak Fitness C2.0i er dog lavet helt ned til 15 cm. Forhjulstrukne og crosstrainere med justerbar skridtlængde har endnu smallere afstand imellem fødderne.

C) Jo tungere svinghjul eller højere gearing – så bedre tråd er der i maskinen.

D) Afstanden mellem trækhåndtagene kan variere fra 55 til 75 cm. Nogle maskiner kan justere træningsvinklen på ”Skien”, hvilket ændre en træningsvinkel fra foroverbøjet til oprejst position. Det er individuelt hvad man synes bedst om.

E) Programmer i computeren giver ekstra muligheder og motivation. Baggrundslys i computeren gør det muligt at se displayet i en mørk stue. På nogle computere kan der sættes en iPad eller Tablet – så man f.eks. kan lave en rute og løbe/køre den i mens man ser billederne fra Google streetview – eller kører en videofilmet rute med Kinomap Fitness app'en – Alternativt kan man bruge iPad til TV og musik.

Mand på crosstrainer

Anbefaling:

Vi anbefaler, at man prøver forskellige modeller, så man kan vælge den model som man bedst kan lide at bruge. Generelt er det meget individuelt hvilken crosstrainer man bedst kan lide at træne på. Vi foreslår, at man gør træningen sjovere ved at sætte maskinen foran TV'et eller hører noget god musik. Alternativt er modellen Peak Fitness C10 udstyret med skærm, der gør det muligt at se Netflix, YouTube eller Spotify direkte på din Crosstrainer.

Har du spørgsmål vedr. træningsudstyr, så kontakt os for råd og vejledning.
Fitnessgruppen - Få råd og vejledning om Fitnessudstyr

Stor butik med udstilling af motionsudstyr - kom og prøv før du køber. Eller kontakt Fitnessgruppen for råd og vejledning. Se korte artikler.

Fitnessgruppen forhandler Fitnessudstyr i rigtig høj kvalitet til Fitnesscentre og Private. Stort udvalg og hurtig levering af motionsudstyr;  Motionscykler, Crosstrainer,  Løbebånd, Romaskiner mv. samt styrketræningsudstyr til alle; Træningsbænke, Håndvægte,   Vægtudstyr, Kettlebells mv.

Vi forhandler de førende mærker; Peak Fitness., Concept 2, Circle Fitness, Kettler, Reebok,   Tunturi, Powertec  m.fl.

Kundeservice

Hos Fitnessgruppen sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig til at finde det rigtige motionsudstyr, vi har hele butikken fyldt med Fitnessudstyr. Ønsker du nyt træningsudstyr derhjemme eller i Fitnesscenteret, så kontakt os.

Vi sørger for hurtig levering - og har I spørgsmål til udstyret eller træning, så hjælper vi gerne.

Fitnessgruppen   |   Viborgvej 107   |   8210 Århus v   |   Tlf: +45 8744 0306   |    Info@fitnessgruppen.dk
0