Crosstrainer


En crosstrainer giver dig en god all round træning af kroppens muskler. Med træning på en crosstrainer vil du både opleve konditions-træning og muskel-opbyggende træning.  

Træning på en crosstrainer er mere skånsom for knæene end løb og man får trænet overkroppen samtidigt.

Med en crosstrainer arbejder du bl.a. med følgende muskelgrupper: Lår, ryg, baller, arme og skuldre  

I butikken hos Fitnessgruppen kan du prøve mange forskellige crosstrainere fra de førende mærker, Peak Fitness, Kettler, Life Fitness, Circle Fitness mv.  

Når man skal vælge en crosstrainer, er det vigtigt at man både overvejer skridtbredde og skridtlængde.
Brugere med korte ben vil ofte opleve den bedste trænings-oplevelse på en crosstrainer med en smal skridtbredde, hvorimod brugere med lange ben ofte vil finde sig bedst tilpas på en crosstrainer med længere skridtlængde.

En crosstrainer skal have en fornuftig kraftig ramme for at give en rolig og stabil træning.

Kom ind i butikken for at prøve de forskellige modeller eller kontakt os for at høre nærmere om de forskellige modeller.  Køb din crosstrainer hos Fitnessgruppen. Vi har altid gode crosstrainer tilbud.

Mest populære
Peak Fitness C2.0i Crosstrainer
Peak Fitness C2.0i Crosstrainer Før DKK 6.995,00
DKK 5.495,00
(DKK 4.396,00)
Info/køb
Peak Fitness VG60i Crosstrainer
Peak Fitness VG60i Crosstrainer Før DKK 7.995,00
DKK 5.995,00
(DKK 4.796,00)
Info/køb
Peak Fitness C5.0i Crosstrainer - Justerbar skridtlængde
Peak Fitness C5.0i Crosstrainer - Justerbar skridtlængde Før DKK 17.995,00
DKK 11.995,00
(DKK 9.596,00)
Info/køb
Circle Ellipse E7 LED computer
Circle Ellipse E7 LED computer Før DKK 24.995,00
DKK 21.995,00
(DKK 17.596,00)
Info/køb
Kettler Omnium 300 Crosstrainer
Kettler Omnium 300 Crosstrainer Før DKK 11.999,00
DKK 8.549,00
(DKK 6.839,20)
Info/køb

Køb af crosstrainer

Typer af crosstrainer / ellipsetrainer trænere


Elektromagnetisk / computerstyret crosstrainer:


Denne type af crosstrainer benytter sig af et varierende magnetfelt til at styre modstandsniveauet på din crosstrainer. Ved brug af denne typer crosstrainer, kan man nemt og enkelt skifte mellem modstandsniveauerne ved blot at ændre niveauet på computerskærmen eller som på nogle crosstrainere med indbyggede knapper på håndtagene. Denne ellipsetræner type er ideel til at skifte hurtigt mellem modstandsniveauerne, hvilket er brugbart i træningsformer som for eksempel intervaltræning. Intervaltræning anses som værende en af de mest givende træningsformer for hurtigt at komme i form. Fællesnævneren for de fleste crosstrainer med elektromagnetisk modstand er, at disse typisk er klassen af bedste kvalitet i denne type af kredsløbsudstyr. Hos fitnessgruppen har vi et stort udvalg af denne type crosstrainere:
Peak Fitness C3.0i crosstrainer – Bluetooth
Peak Fitness C10 med stor TFT skærm
Peak Fitness VG60i Crosstrainer – Bluetooth

Magnetisk / manuel crosstrainer:


Brugere der benytter sig af en crosstrainer som bruger den magnetiske / manuelle crosstrainer er nødsaget til manuelt at dreje på et håndtag for enten at øge eller sænke modstanden på ellipsetræneren. Et sænket modstandsniveau vil gøre træningen nemmere, da pedalerne/benene vil være nemmere og nemmere at træde jo lavere du sætter modstandsniveauet sammenligneligt med gearene på en cykel. Modsat vil et øget modstandsniveau gøre at træningen bliver hårdere. Denne type af crosstrainer ses typisk en smugle billigere i markedet end den ovennævnte crosstrainer med elektromagnetisk modstand, hvilket kan gøre indgangsbarrieren for en førstegangskøber en del lavere. Dette er dog altid en ting man skal være opmærksom på i købet af en crosstrainere, da det ikke altid vil være klart oplyst hos alle forhandlere. Hos fitnessgruppen vil du altid kunne finde informationer som dette i vores produktbeskrivelse, så man ikke er i tvivl.

Forhjulsdrevne crosstrainer eller baghjulsdrevne crosstrainer:


Forhjulsdrevne crosstrainer
Forhjulstrukne crosstrainere har svinghjulet placeret forrest på maskinen, hvilket som oftest vil give oplevelsen af en mere cirkulær bevægelse. Ved trædet på en forhjulstrukken kan bevægelsen hos mange opleves som at gå op af trappetrin. Bevægelsen er som nævnt mere cirkulær hvilket for mange gør oplevelsen mere naturlig og virkelighedsnær. En stor fordel ved den forhjulsdrevne ellipsetræner er fodplaceringen. På denne type er fodplaceringen typisk tættere på den naturlige skridtbredde ved almindelig gang, modsat den baghjulsdrevne maskine. Peak Fitness VG-60 og Peak Fitness C2.0i er dog lavet helt ned til en bredde på kun 15 cm. Herudover er forhjulsdrevne crosstrainere typisk mindre pladskrævende, hvilket for mange hjemmetræningsudøvere kan være et stort plus. Hos fitnessgruppen har vi et stort udvalg af forhjulstrukne crosstrainere fra nogle af branchens bedste brands som Peak Fitness, Kettler og Circle.

Baghjulsdrevne crosstrainer
Baghjulsdrevne crosstrainer har svinghjulet placeret bagerst på maskinen, hvilket tillader fødderne at træde i en mere elliptisk bevægelse modsat den mere cirkulære. Den typiske skridtlængde på den almindelige baghjulstrukne crosstrainer ligger typisk et sted mellem 18-21 cm.  Det kan være forskelligt fra udøver til udøver hvad føles mest sammenligneligt med det naturlige løb eller gang. Ved valget af forhjuls- eller baghjulsdrevet anbefales det at prøve begge for at mærke bevægelsen. Fitnessgruppens showroom i Skanderborg står klar med et udvalg af begge typer maskiner, så du kan vælge den rigtige maskine til dine behov.

Ekstra features der kan være at foretrække ved købet af crosstrainer / ellipsetræner:Træningsvinklen:


En incline justerbar crosstrainer giver udøveren mulighed for at justere højden/vinklen på trådet. Et mere incline tråd kan give fornemmelsen af en opadgående træning. Peak Fitness VG60i Crosstrainer – Bluetooth kan justeres på 5 forskellige niveauer, hvilket kan bidrage til en intens og varierende træning.

Justerbar skridtlængde:


En crosstrainer med variabel skridtlængde giver mulighed for at optimere træningen individuelt fra bruger til bruger. Dette giver udøveren mulighed for en kortere skridtlængde, der kan simulere bevægelse ved gang, hvorimod den længere skridtlængde kan give oplevelsen af en mere intensiv og tempofyldt løbetræning. En justerbar skridtlængde er ligeledes fordelagtig hvis maskinen bruges af familier eller arbejdspladser med forskellige skridtlængder. Den typiske tommelfingerregel siger at jo højere udøver, jo længere skridtlængde skal til for at give en naturlig og behagelig træningsoplevelse. En alm. crosstrainer med svinghjulet siddende bagerst har typisk en skridtlængde på omkring 38-39 cm. En crosstrainer / ellipsetræner med lang skridtlængde har normalt en skridtlængde på 48 cm. eller derover.

Kvinde på crosstrainer

Crosstrainer brands:


Fitnessgruppen tilbyder 3 forskellige brands – Peak Fitness, Kettler og Circle.
Mærket Peak Fitness tilbyder crosstrainer i den både lave og høje ende af prisklassen. Peak fitness er derfor mærket, der både giver den nye udøver mulighed for at komme i gang, samt modsat at kunne tilbyde maskiner der udfylder den garvede motionists kriterier. Fællesnævneren for de fleste af peak fitness crosstrainere er dog at man få høj kvalitet for prisen. Mærket Kettler er et veletableret brand indenfor fitnessbranchen, der i høj grad er kendt for sine kvalitetsprodukter samt brede sortiment. Kettler har eksisteret siden 1949, og har derfor også et bredt sortiment af veludviklede og konkurrencedygtige produkter. Mærket Circle laver maskiner der som udgangspunkt er egnet til kommercielt forbrug, da de er bygget af materialer, der er modstandsdygtige overfor hyppigere og intens brug. Den høje kvalitet i Circles produkter afspejles dog også i prisen hvorfor den som nævnt typisk er målrettet centre og foreninger.

Komplet guide til køb af crosstrainer:


1. Find ud af hvor den skal stå og hvor meget den må fylde


Vi anbefaler hos fitnessgruppen at have maskinen stående i et rum uden de store kuldeudsving som garage uden isolering. Især i vinterperioden kan det være fordelagtigt at have den stående i rum med stabil temperatur. Størstedelen af crosstrainere hos fitnessgruppen såsom Peak Fitness C5.0i Crosstrainer - Justerbar skridtlængde – Bluetooth, er udstyret med hjul hvilket gør dem nemme og håndterbare hvis den skal flyttes på nogle årstider. Tænk ligeledes over om temperaturen generelt er for varm i det valgte rum, da dette hurtigt kan blive ubehageligt under en længerevarende træning.
Vi forslår og mange foretrækker, at man gør træningen sjovere ved at sætte maskinen for TV’et eller lignende. Alternativt er modellen Peak Fitness C10 med stor TFT skærm udstyret med skærm, der gør det muligt at se Netflix, Youtube eller Spotify direkte på din crosstrainer.
Crosstrainere kan være overraskende store. Hvis der måles op i rummet, anbefales det altid lige at ligge 10-15 centimeter både i bredde og længde.  Dette anbefales for at sikre sig at der er nem adgang til maskinen, samt man kan træne komfortabelt uden risiko for at ramme genstande omkring sig.

2. check maksimum brugervægt


De fleste crosstrainer kan holde til en max bruger vægt på optil 130-140 kg. Det er ikke kun vigtigt for personer der ligger vægtmæssigt i dette område, men ligeledes fordi det kan være en god kvalitets-indikator. Crosstrainere med en max brugervægt på omkring de 130 eller højere, har typisk en holdbar og kvalitets rammekonstruktion.

3. Vælg en passende skridtlængde


Skridtlængden afgøres ved mål fra bagsiden af din forreste fod til tåen af din bagerste fod mens du træner. Skridtlængden er enormt vigtig at have med i sine overvejelser ved køb af en crosstrainer, da dette kan være afgørende for mange faktorer i træningen. Helt generelt har en crosstrainer med et bagsiddende svinghjul mindre skridtlængde, i modsætning til en crosstrainer med svinghjulet placeret forrest på maskinen. Som nævnt er skridtlængden i høj grad sammenhængende med øvelsens bevægelse. Den korte skridtlængde vil give fornemmelsen af et gående til jogging tempo. Herimod vil maskiner med længere skridtlængde, typisk 48 cm. eller derover give fornemmelsen af jogging og løb. Derfor er det vigtigt før købet at afgøre med sig selv, hvilke behov den skal opfylde.
Crosstrainer med kort skridtlængde:
Peak Fitness VG60i Crosstrainer – Bluetooth
Crosstrainer med lang skridtlængde:
Peak Fitness C3.0i crosstrainer – Bluetooth

4. Tjek svinghjulsmassen


Svinghjulet er en af de vigtigste elementer der bør kigges nøje efter ved købet af en crosstrainer. Svinghjulet er vigtig grundet dets betydning for grundlæggende punkter som kvalitet, komfort samt følelsen af trådet. Et svinghjul med lavere vægt, hovedsageligt under 10 kg., kan stadig være velfungerende for den almene hjemmetræner. Maskinen med et lettere svinghjul egner sig dog ikke til hyppig og intens brug. Svinghjulet på maskinen er afgørende for hvordan den elektromagnetiske modstand justeres samt accelererer. Dermed sagt jo højere vægten er på svinghjulet, jo mere modstand vil crosstraineren være i stand til at give udøveren ved acceleration. Der kræves derfor mere tråd for at ramme den maksimale speed. I modsætning til dette, vil man grundlæggende med et lettere svinghjul hurtigt opnå top speed uden den store modstand. En crosstrainer med tungere svinghjul vil formentlig både give et bedre og mere konstant tråd.
Bemærk:
Det er ikke altid muligt at gå efter svinghjulets vægt, da der kan være forskel på hvordan svinghjulets vægt måles. Søg gerne til råds ved en sælger, der kan give dig svar på dette.

5. Få en forståelse for modstandsniveauerne


Når man træner på en crosstrainer opleves modstanden grundlæggende igennem skubbet på pedalerne med benene. Hvis der derfor ingen modstand var på ville man kunne træde så hurtigt man ville uden den store anstrengelse. Derfor er crosstrainere /ellipsetrænere altid udstyret med modstand i trådet. Modstanden kan indstilles til forskellige intensiteter også kaldet modstandsniveauer. På en konstant træde/løbe hastighed, vil et højere modstandsniveau, gøre fremdriften sværere hvorfor der kræves mere energi af udøveren. Selvom modstandsniveauerne på de fleste maskiner er opgjort i numre typisk fra 1 helt op til et sted i mellem 10 og 20, kan disse modstandsniveauer ikke nødvendigvis holdes direkte op til hinanden en til en. Hvis maskine A har niveauer fra 1-10 hvorimod maskine B har niveauer fra 1-16, vil niveau 8 med al sandsynlighed opleves hårdere på maskine A fremfor B, da dette er betydelig tættere på maskine A’s maksimum end på B.
Ved valget af antal modstandsniveauer bør man gøre op med sig selv og eventuelle andre brugere, i hvilket omfang maskinen skal bruges. Hvis man ønsker en individuel specificeret træning eller en intensiv intervaltræning, burde man søge efter flest mulige niveauer. Hvis man derimod blot ønsker at opnå en simpel og enkel træning, bør antallet af modstandsniveauer ikke spille den store rolle i købet.

6. Undersøg computer egenskaber


Programmer i computeren giver ekstra muligheder og motivation. Baggrundslys i computeren gør det muligt at se displayet i en mørk stue. På nogle computere kan der sættes en iPad eller Tablet – så man f.eks. kan lave en rute og løbe/køre den imens man ser billederne fra Google streetview – eller kører en videofilmet rute med Kinomap Fitness app'en – Alternativt kan man bruge iPad til TV og musik.

7. Se eventuelle anmeldelser af Crosstrainer / ellipsetrænere


Et godt sidste skridt i købet af crosstrainer kan være læsning af anmeldelser. Anmeldelser af produkter er altid en god vej at finde ud af hvilke fordele og ulemper, der kan være ved både de individuelle mærker samt deres crosstrainer modeller. På crosstrainere kan der være mange relevante punkter at læse anmeldelser om. Maskinens holdbarhed samt kvalitet, kan spille en stor rolle i ellipsetrænerens levetid samt funktionalitet over tid. Du kan blandt andet læse om fitnessgruppens 300+ anmeldelser på Trustpilot.

Mand på crosstrainer

Vores anbefaling:


Vi anbefaler, at man prøver forskellige modeller, så man kan vælge den model som man bedst kan lide at bruge. Generelt er det meget individuelt hvilken crosstrainer man bedst kan lide at træne på.
Har du spørgsmål vedr. træningsudstyr, så kontakt os for råd og vejledning.

Læs mere om crosstrainer her: Valg af crosstrainer

Fitnessgruppen - Få råd og vejledning om Fitnessudstyr

Stor butik med udstilling af motionsudstyr - kom og prøv før du køber. Eller kontakt Fitnessgruppen for råd og vejledning. Se korte artikler.

Fitnessgruppen forhandler Fitnessudstyr i rigtig høj kvalitet til Fitnesscentre og Private. Stort udvalg og hurtig levering af motionsudstyr;  Motionscykler, Crosstrainer,  Løbebånd, Romaskiner mv. samt styrketræningsudstyr til alle; Træningsbænke, Håndvægte,   Vægtudstyr, Kettlebells mv.

Vi forhandler de førende mærker; Peak Fitness., Concept 2, Circle Fitness, Kettler, Reebok,   Tunturi, Powertec  m.fl.

Kundeservice

Hos Fitnessgruppen sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig til at finde det rigtige motionsudstyr, vi har hele butikken fyldt med Fitnessudstyr. Ønsker du nyt træningsudstyr derhjemme eller i Fitnesscenteret, så kontakt os.

Vi sørger for hurtig levering - og har I spørgsmål til udstyret eller træning, så hjælper vi gerne.

Fitnessgruppen   |   Grønlandsvej 8   |   8660 Skanderborg  |   Tlf: +45 8744 0306   |    Info@fitnessgruppen.dk

0