Kom i topform efter ferien


Hvad sker der, når ferien er slut og vi skal tilbage til dagligdagen? Tøjet sidder en smule strammere og vægten viser nogle tal, som vi ikke kender noget til. Uanset om vi har været på 3 ugers all-inclusive ferie et varmt sted eller har nydt den danske sommer, er resultatet det samme – vi har spist lidt for meget af de søde sager, drukket lidt for mange kolde øl ved grillen og har trænet lidt mindre end hvad vi ønskede os.



Den værste ting du kan gøre er, at gå i panik. Lad være med at sulte eller træne dig ihjel. Kroppen nulstiller sig aldrig, så med lidt tålmodighed og en smule livsstilsjusteringer, kan du sagtens komme i form på få uger igen. Dybt kompliceret behøver det slet ikke at være. Prøv at spise en smule mindre end hvad du plejer, samt sørg for at træne lidt mere og derved forbrænde flere kalorier, end du indtager.



1. Tag det med ro


Lad være med at presse dig selv for meget. Giv dig selv tid til at komme i form igen. Tag det med ro. Hvis du plejede at løbe 5km., men det nu føles uoverskueligt, så sæt distancen ned i stedet for at pine dig selv.. Prøv eksempelvis at løbe i intervaller, skift mellem gang og løb. Det er vigtigt ikke at belaste ens led for meget, da det kan føre til alvorlige og livslange skader. Generelt opbygges musklerne hurtigere end led. Presser man for meget, øger man skadesrisikoen.



2. Juster på din livstil


Søde sager og alkohol er et godt sted at starte, når du skal ændre på dine kostvaner. Hvis du også kan spise flere frugter og grøntsager, bliver det kun godt. Og husk, at alt slags bevægelse er godt for dig. Gåtur, havearbejde, rengøring, at cykle som transport – det tæller også med. En kort træning er langt bedre end ingen træning. Hellere gå en kort tur hver dag, end at sidde på sofaen i 6 dage og forsøge at indhente med 3 timers træning den 7. dag.



3. Gør det, du synes er sjovest

Hvad kan du bedst lide? Løb, spinning, styrketræning, kredsløb, yoga? Bare find den fitnessform, du finder mest spændende og giver dig mest glæde. Så bliver det langt nemmere at gå i gang

4. Sigt efter konkrete, og målbare resultate


Jeg skal tabe 5kg.” eller ”komme i form” bliver aldrig til noget. Du skal sætte dig et konkret, og realistisk mål, som du kan nå inden for en bestemt tidsperiode og som passer til din kondition. Det skal i stedet lyde sådan: ”Jeg skal kunne løbe 5 km uden at stoppe”; eller” løbe 7km. på 30min. om en måned”.


Når dit mål er nået, sætter du det næste mål. Og husk at belønne dig selv for det, du har opnået!



5. Træn sammen


Det er altid nemmere at løfte i flok. Find en ven eller kollega og tag sammen til træning. På den måde er det sikret, at I vil få trænet, da I vil holde jeres aftale. Skal I selv tage ud og motionere, er der større risiko for, at I bliver fristet, til at springe træningen over. Vil I spare for turen til og fra fitnesscentret, kan I sagtens afholde virtuelle spinning challenges, hvor I cykler på hver jeres cykel, i hver jeres hjem.  



6. Varier din træning


Varierende træning er alfa og omega til en god kondition. Det nytter ikke noget, at løbe hver eneste dag. Det er de samme muskler og led, der bliver belastet og der er større risiko for at det skader end gavner din krop.  Varier din træning i forhold til øvelser, intensitet, varighed og idrætsgren. Hvis du absolut skal træne hver dag så sørg for at træne forskellige muskelgrupper. Skift mellem interval og udholdenhedsløb på løbebåndet, udfør kredsløb og styrketræningsøvelser.



Relaterede varer
My Mountain:  -5 til  50% hældning
My Mountain: -5 til 50% hældning
DKK 33.500,00
(DKK 26.800,00)
Concept 2 Romaskine RowErg Høj + PM5 -  Sort
Fitnessgruppen - Få råd og vejledning om Fitnessudstyr

Stor butik med udstilling af motionsudstyr - kom og prøv før du køber. Eller kontakt Fitnessgruppen for råd og vejledning. Se korte artikler.

Fitnessgruppen forhandler Fitnessudstyr i rigtig høj kvalitet til Fitnesscentre og Private. Stort udvalg og hurtig levering af motionsudstyr;  Motionscykler, Crosstrainer,  Løbebånd, Romaskiner mv. samt styrketræningsudstyr til alle; Træningsbænke, Håndvægte,   Vægtudstyr, Kettlebells mv.

Vi forhandler de førende mærker; Peak Fitness., Concept 2, Circle Fitness, Kettler, Reebok,   Tunturi, Powertec  m.fl.

Kundeservice

Hos Fitnessgruppen sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig til at finde det rigtige motionsudstyr, vi har hele butikken fyldt med Fitnessudstyr. Ønsker du nyt træningsudstyr derhjemme eller i Fitnesscenteret, så kontakt os.

Vi sørger for hurtig levering - og har I spørgsmål til udstyret eller træning, så hjælper vi gerne.

Fitnessgruppen   |   Grønlandsvej 8   |   8660 Skanderborg  |   Tlf: +45 8744 0306   |    Info@fitnessgruppen.dk

0