1
0

VALG AF CROSSTRAINER TIL PRIVAT BRUG

VALG AF CROSSTRAINER TIL PRIVAT BRUG

VALG AF CROSSTRAINER TIL PRIVAT BRUG

 

Hvorfor vælge en crosstrainer?

En crosstrainer giver en all-round træning af kroppen. Man står op og har løbebevægelsen (ellipse-bevægelse) i benene, samtidig med at man kan bruge armene til at trække eller skubbe med.

På crosstraineren får man rørt hele kroppen og pulsen kommer nemt i vejret – så træningen bliver mere effektiv.  På en crosstrainer får man ikke stød op igennem kroppen, derfor er en crosstrainer/ellipsetræner mere skånsom end løb.

crosstrainer

En alm. crosstrainer har svinghjulet siddende bagerst. Hvilket giver en meget naturlig løbebevægelse, når skridtlængden er omkring 38-39 cm.

En crosstrainer / ellipsetræner med lang skridtlængde har normalt en skridtlænge på 48 cm. eller derover.

Tidligere var alle crosstrainere med lang skridtlængde forhjulstrukne crosstrainere. Men i dag er der udviklet flere maskiner med lang skridtlængde eller justerbar skridtlængde, som ikke fylder meget mere end alm. crosstrainer. F.eks. Peak Fitness C 5.0i justerbar skridtlængde, Sportop E770 justerbar skridtlængde.

Generelt er der en tendens at høje personer bedre kan lide maskiner med lang skridtlængde. Lange ben = lange skridt.

Hvad skal man kigge efter når man køber en crosstrainer / ellipsetræner?

Kraftig rammekonstruktion:

 Når man kigger på crosstrainer / ellipsetræner skal man sørge for at maskinen har en kraftig rammekonstruktion, det giver en stabil maskine.

Afstand imellem fødderne:

Afstanden mellem fødderne også interessant. Jo smallere afstand imellem fødderne, jo mere naturligt føles træningen. Standarden for alm. baghjulstrukne crosstrainer er 18-21 cm. Peak Fitness VG-60i er dog lavet helt ned til 15 cm. Forhjulstrukne og crosstrainere med justerbar skridtlængde har endnu smallere afstand imellem fødderne.

Fornuftig svingmasse og/eller høj gearing af svinghjulet:

Jo tungere svinghjul eller højere gearing – så bedre tråd er der i maskinen.

Afstand mellem trækhåndtagene og evt. mulighed for justering af træningsvinklen:

 Afstanden mellem trækhåndtagene kan varierer fra 55 til 75 cm. Nogle maskiner kan justerer træningsvinklen på ”Skien”, hvilket ændre en træningsvinkel fra foroverbøjet til oprejst position. Det er individuelt hvad man synes bedst om.

Computer med programmer, lys i display og evt. mulighed for Ipad eller Tablet:

Programmer i computeren giver ekstra muligheder og motivation. Baggrundslys i computeren gør det muligt at se displayet i en mørk stue. På nogle computere kan der sættes en Ipad eller Tablet – så man f.eks. kan lave en rute og løbe/køre den i medens man ser billederne fra Google streetview – eller kører en videofilmet rute med Kinomap Fitness appen – Alternativt kan man bruge Ipad til TV og musik.

Peak Fitness C10 med stor TFT skærm #1

Budget for crosstrainer:
 

Hos Fitnessgruppen har vi et bredt udvalg af crosstrainere, hvorfor der ligeledes tilbydes crosstrainere i prisklasser for enhver forbruger.

Billig crosstrainer under 8.000 kr:


I kategorien af crosstrainer under 8.000 finder man som regel en crosstrainer, der er velegnet til den almene forbruger, der er på jagt efter en overkommelig prissat ellipsetræner. Hvad denne kategori af maskiner typisk har til fælles med hinanden er svinghjulsplaceringen. Man vil opleve at de fleste i prisklassen er baghjulsdrevne, der som nævnt i afsnittet om denne type crosstrainere giver en mere elliptisk bevægelse. Læs evt. mere om baghjulsdrevne crosstrainere i afsnittet ”Forhjulsdrevne crosstrainer eller baghjulsdrevne crosstrainer” under crosstrainer produktkategori. I fitnessgruppens sortiment i prisklassen under 8000, kan man både finde maskiner fra mærket Kettler samt Peak Fitness, som tilbyder enorm høj kvalitet samt holdbarhed for prisen.

Se et udvalg af Fitnessgruppen crosstrainere til under 8.000 kr. herunder:

Peak Fitness C2.0i
Peak Fitness C3.0i crosstrainer – Bluetooth

Peak Fitness VG60i Crosstrainer – Bluetooth

 

Crosstrainer over 8.000 kr:

I kategorien af crosstrainer over 8.000 findes maskinerne der er bygget af høj kvalitets- og holdbare komponenter, hvilket i høj grad gør disse i stand til hyppigere og mere intens brug. Disse egenskaber og kriterier vil som regel være at foretrække i diverse centre eller foreninger. Modsat den lavere prisklasse, har denne kategori som regel den fællesnævner at være forhjulsdrevne. Dette gør typisk maskinen i stand til at have flere justeringsmuligheder såsom træningsvinklen og skridtlængden. Disse justeringsmuligheder kan typisk være til gavn hvis maskinen benyttes af op til flere forbrugere, f.eks. større familier eller klubber.
 
 Se et udvalg af Fitnessgruppen høj kvalitets crosstrainere herunder:

Peak Fitness C10 med stor TFT skærm
Peak Fitness C5.0i Crosstrainer - Justerbar skridtlængde – Bluetooth

Circle Ellipse E7 LED computer

Anbefaling
Vi anbefaler, at man prøver forskellige modeller, så man kan vælge den model som man bedst kan lide at bruge. Generelt er det meget individuelt hvilken crosstrainer man bedst kan lide at træne på.
Vi foreslår, at man gør træningen sjovere ved at sætte maskinen foran TV'et eller hører noget god musik.
Har du spørgsmål vedr. træningsudstyr, så kontakt os for råd og vejledning.

Link: Se de forskellige crosstrainere her.

© Fitnessgruppen A/S

Skriv dig op til nyhedsbrevet
Kundeservice

Fitnessgruppen A/S
Grønlandsvej 8
8660 Skanderborg
Danmark

CVR-nummer: 26988454

87 44 03 06 info@fitnessgruppen.dk
Informationer
Åbningstider

Mandag:   10:00 – 17:30

Tirsdag:     10:00 – 17:30

Onsdag:    10:00 – 17:30

Torsdag:    10:00 – 17:30

Fredag:     10:00 – 17:30

Lørdag:     10:00 – 14:00

Søndag:    Lukket

Kategorier
Sociale medier
© 2024 Fitnessgruppen A/S. Webshop af Bewise
Visa Visa Electron Mastercard Dankort MobilePay