Motivation til løbetræning

Motivation til løbetræning

Løb, sundhed og velvære bliver i større grad sat i højsædet i dagens Danmark.
Vi stiler mod en sundere livsstil, da vi har fået øjnene op for vigtigheden af denne ændring af vores livsstil. Sundere madvaner og specielt ændrede motionsvaner ved vi nu, giver en lettere, mere overskuelig og mere lykkelig hverdag. Man får overskud af at træne og leve sundere og føler man kan klare mere. Det faktum, at kroppen ligeledes har gavn af motion og "forlænger" livet virker også som en rigtig god motivation. Faktisk påstår en stor skare af forskere, at regelmæssig løb forlænger livet med 10 år. Den såkaldte "motionsbølge" synes ingen ende at tage, i det man ser, at der kommer flere og flere motionsløbere frem fra "busken" i det ganske danske land.


Løb er en ganske sjov, udfordrende og varieret træningsform (vel at mærke hvis det udføres hensigtsmæssigt), som samtidig er en særdeles effektiv form for kredsløbstræning. Det er en af de hårdeste men også hurtigste måder at forbedre konditionen på, da pulsen hurtigt bevæger sig opad i det stadigt hurtigere slående felt. Ved opstart af løbetræningen "halter" man forpustet og gennemblødt af sved af sted ud ad de mørke, snævre og regnfulde landeveje, forpint og selvhadende. Imidlertid bliver denne tilstand, i takt med formfremgangen, afløst af de dejlige, lange, behagelige løbeture ud i den grønne skov med de svajende trætoppe og den lyse, varme danske sol der nærmest smiler til én – man oplever til tider Runners High; en tilstand af fuldkommen lykke, hvor man føler at end ikke den største storm, den kraftigste regn, den værste snestorm eller den største bakke kan stoppe én – man er "usårlig". Dette er en tilstand man kommer til at opleve, så snart formen er god nok til at man er i stand til at opleve et overskud på løbeturene og til at man kan reflektere og abstrahere fra alt andet end bare nuet.


Inden man når til dette punkt er der dog mange forhindringer der skal overvindes og mange kedelige og ikke særlig motiverende dage som skal overstås. Ligeledes skal man have gjort sig en række valg, inden man vælger at give sig i kast med løbetræningen og den ændring af ens livsstil der uvægerligt følger med.
Målsætningen er en nødvendighed hvis man ønsker at give sig i kast med at løbetræne. Spørger man den typiske motionist er der også defineret et klart mål – det kunne typisk være gennemførelse af en 10km eller måske endda et maratonløb. Der er dog også mange der starter og egentlig ikke har et klart defineret mål, men bare løber for at løbe. Man glemmer dog at uanset hvad, er der et mål bag. Løber man gøres det således af en årsag: Man vil ikke ligge hjemme på sofaen og blive overvægtig, man vil komme i bedre form, man vil ikke tabe til naboens kone til næste års motionsløb, man vil tabe de mange kilo man har erkendt er rendt på uden ens velvilje, man vil gennemføre næste års 5km motionsløb løbende, man vil gennemføre et maratonløb eller måske vil man løbe hurtigere. Uanset hvad, er der et mål med træningen – det skal således bare udtrykkes som et klart defineret mål, så man har det som den velkendte ”gulerod” ventende forude. Er der ingen klart definerede mål med træningen vil det ofte betyde en mangel på kontinuitet i træningen, da man ikke har noget man skal opnå med træningen.Mål fungerer som den store overordnede faktor, der før eller siden skal opnås. Dette kan dog være en lang proces, hvorfor det i de flestes tilfælde kan være nødvendigt med et eller flere delmål. For at opretholde motivationen, iveren og gejsten for at løbe skal man have succesoplevelser. Dette fås på flere måder ved træning eller konkurrencer/motionsløb eller når man har opnået et af sine delmål. Man får et ”boost” ved en succesoplevelse og man får mod på mere.

Så snart målsætningen er klar og veldefineret skal man begynde at tænke praktisk: Hvilket udstyr er nødvendigt. Her er der én ting man absolut på ingen måder må gå på kompromis med: Løbeskoene. Man er nødt til at få noget ordentligt vejledning, fra specialforretninger, om hvilken løbestil og specielt landingsfase man er i besiddelse af, og derudfra finde den helt korrekte løbesko. Jeg vil gå så vidt og sige, at løber man i en ”forkert” sko (i forhold til ens løbestil og landingsfase), er man næsten helt sikker på at få skader og andre skavanker. Derfor: Vær helt sikker på at du får og har den helt rigtige løbesko, der passer til dig og dine behov.Løbetøj er også en vigtig faktor, dog er det mere af bekvemmeligheds hensyn at man skal løbe i det. Svedtransporterende materialer findes i dag i strengt taget al løbetøj, hvorfor man næsten er sikker på at funktionaliteten er i top – i hvert fald i de bedre og kendte løbetøjsfabrikater. Funktionaliteten i det svedtransporterende materiale betyder at sveden, som navnet antyder, bliver transporteret væk fra kroppen og ud til de næste lag tøj. Dette sikrer at man undgår at blive kold, og det er derfor utroligt praktisk og behageligt at have på om vinteren og på de råkolde danske stormomsuste dage.

Der er ingen undskyldninger for at undgå at løbe. Kroppen bliver sundere og med en mere aktiv livsstil følger ofte et overskud hvor man føler man kan klare mere: Og det kan man også!!... Vi ses ude på landevejenJ.

Skrevet af:Anders Düring, Løb & Motion.dk

Kort om Ander DüringMange års erfaring indenfor løb har gjort Anders Düring godt rustet til trænerrollen. Han har løbet i godt 13 år på eliteplan og Hans løbemæssige meritter spænder vidt, blandt meget andet:


Dansk mesterskab på 3000m

Dansk mesterskab på 10km landevej


U/20 Landsholdsdeltagelse, Nordisk mesterskab 5000m


U/20 Landsholdsdeltagelse, Nordisk mesterskab Cross


Jysk/Fynsk mesterskab 3000m


Jysk/Fynsk mesterskab Cross 4km


Jysk/Fynsk mesterskab Cross 6km


Fynsk mesterskab på 600m


Fynsk mesterskab på 800m


Fynsk mesterskab på 1000m


Fynsk mesterskab på 1500m


Fynsk mesterskab 2000m


Nr. 1 på den danske rangliste i flere årRelaterede varer
Peak Fitness Smart+ Løbebånd Black
Peak Fitness Run 3.0 i løbebånd - Bluetooth
Peak Fitness Motion 6.0i løbebånd
Peak Fitness Motion 6.0i løbebånd
Før DKK 16.999,00
DKK 13.499,00
(DKK 10.799,20)
Fitnessgruppen - Få råd og vejledning om Fitnessudstyr

Stor butik med udstilling af motionsudstyr - kom og prøv før du køber. Eller kontakt Fitnessgruppen for råd og vejledning. Se korte artikler.

Fitnessgruppen forhandler Fitnessudstyr i rigtig høj kvalitet til Fitnesscentre og Private. Stort udvalg og hurtig levering af motionsudstyr;  Motionscykler, Crosstrainer,  Løbebånd, Romaskiner mv. samt styrketræningsudstyr til alle; Træningsbænke, Håndvægte,   Vægtudstyr, Kettlebells mv.

Vi forhandler de førende mærker; Peak Fitness., Concept 2, Circle Fitness, Kettler, Reebok,   Tunturi, Powertec  m.fl.

Kundeservice

Hos Fitnessgruppen sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig til at finde det rigtige motionsudstyr, vi har hele butikken fyldt med Fitnessudstyr. Ønsker du nyt træningsudstyr derhjemme eller i Fitnesscenteret, så kontakt os.

Vi sørger for hurtig levering - og har I spørgsmål til udstyret eller træning, så hjælper vi gerne.

Fitnessgruppen   |   Viborgvej 107   |   8210 Århus v   |   Tlf: +45 8744 0306   |    Info@fitnessgruppen.dk
0