Fordele ved indendørs cykling

 

Fordele ved indendørs cykling

Der er mange fordele ved indendørs cykling - i denne artikel vil vi gå i dybden med disse, og komme med en god og grundig beskrivelse af indendørs cykling.

Husk at vi har et stort udvalg af motionscykler og indoor bikes, som kan ses lige her: https://www.fitnessgruppen.dk/motio...

Skånsom mod led

Indendørs cykling (eller spinning, som mange kender det til, selvom ordet referer til et bestemt mærkevare) og cykling er øvelser med lav stødpåvirkning, der er ikke for hårde ved dine led. Løb, på den anden side, kan bære sit præg på dine hofter, knæ og ankler og blive et alvorligt smertefuldt problem efter et par år.

Forbedret kardiovaskulær form

Mens indendørs cykling er et af de mest effektive træningsprogrammer for at tabe vægt og opbygge muskler, er de kardiovaskulære fordele ved en høj intensitets træning såsom spinning utrolige. Eksperter er enige om, at mindst 20 minutters daglig aktivitet, der hæver din puls, er nøglen til at føre et sundt liv og reducerer risikoen for hjertesygdomme og andre kroniske helbredsproblemer. Med spinning får du en god cardiotræning på en sikker og kontrolleret måde.

Kalorieforbrænding

Når det handler om vægttab, vil du brænde mellem 400 og 1500 kalorier per session, afhængigt af din kondition og træningens varighed. Det er den samme mængde kalorier som i et normalt måltid for de fleste mennesker. Du kan derfor faktisk annullere mindst ét måltid på denne måde. Derudover kan indendørs cykling have en enormt gavnlig effekt på dit stofskifte, hvilket øger dit hvilestofskifte og giver dig mulighed for at forbrænde kalorier, efter selve træningen.

Full Body Workout

Noget du måske ikke har overvejet, er, at indendørs cykling giver dig fuld legeme træning. Det er rigtigt, det er ikke kun dine ben, der får fordelen – når du holder dig oppe og tager fat i håndtagene virker din ryg, arme, skuldre og mavemuskler i forskellig grad.

Det føles skønt

Efter 20 eller 30 minutters cykling, føler du dig næsten euforisk. De endorfiner, der frigives i løbet af en intens indendørs cykel træning, vil løbe igennem din krop og stimulere dig. Bliv ikke overrasket, hvis du bliver afhængig - på en god måde. Motion har vist sig at modvirke depression og forbedrer ens humør.

Spar tid og penge!

Hvem ønsker ikke at spare penge? Du sparer både penge for fitnessmedlemskab når du træner hjemmefra, plus at du sparer turen til og fra centret. Sidst, men ikke mindst, er du mere tilbøjelig til at træne derhjemme end at overveje om du skal tage til træning på fitnesscentret eller ej.

Hvordan virker det?

Hvis du er ny i denne verden, er en indendørs cykel en form for stationær konditionscykel. Indoor cykling er en træning, der bruger opretstående stationære cykler, eller spinningscykler, med et tungt svinghjul og justerbar modstand. Rytteren sidder på en indoor bike ligesom enhver anden cykel med fødderne i pedalerne og "spinner" svinghjulet. Svinghjulet på en indoor bike er den komponent, der adskiller den fra normale stationære cykler. Svinghjulet hjælper dine ben til at skabe momentum, som derefter kan modstås via bremser og modstandsfunktionen. Dette hjælper med til at efterligne følelsen af at være på en rigtig racercykel. Det opbyggede momentum både udfordrer og hjælper med at holde dig i gang i løbet af din træning.

Andre overvejelser


Vælg de bedste spinningsko

Du vil helt sikkert ønske at bære ordentligt fodtøj under cykling. Problemet er, at du er meget tæt på de bevægelige dele af din maskine, som kan skade dig under de forkerte omstændigheder. Vær derfor sikker på at få fat på et par ordentlige spinningsko før du spinner.

Programmer

Hvis du træner derhjemme, ønsker du at sikre dig, at du kan holde motivationen. Der er rigeligt med træningsvideoer på Youtube. Det er dog absolut ikke nødvendigt, og du kan helt sikkert få en god træning mens du ser TV eller film.

Vedligeholdelse

Husk at tørre sveden af efter træning. Spørg eventuelt din forhandler vedrørende vedligeholdelse af netop din cykel.

Relaterede varer
Peak Fitness Racer Pro Indoor Bike inkl computer med Blue Tooth
Peak Fitness Racer Pro Indoor Bike inkl computer med Blue Tooth
Før DKK 10.995,00
DKK 9.995,00
(DKK 7.996,00)
Peak Fitness Indoor Bike Tour
Peak Fitness Indoor Bike Tour
Før DKK 6.995,00
DKK 5.995,00
(DKK 4.796,00)
Fitnessgruppen - Få råd og vejledning om Fitnessudstyr

Stor butik med udstilling af motionsudstyr - kom og prøv før du køber. Eller kontakt Fitnessgruppen for råd og vejledning. Se korte artikler.

Fitnessgruppen forhandler Fitnessudstyr i rigtig høj kvalitet til Fitnesscentre og Private. Stort udvalg og hurtig levering af motionsudstyr;  Motionscykler, Crosstrainer,  Løbebånd, Romaskiner mv. samt styrketræningsudstyr til alle; Træningsbænke, Håndvægte,   Vægtudstyr, Kettlebells mv.

Vi forhandler de førende mærker; Peak Fitness., Concept 2, Circle Fitness, Kettler, Reebok,   Tunturi, Powertec  m.fl.

Kundeservice

Hos Fitnessgruppen sidder vi klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig til at finde det rigtige motionsudstyr, vi har hele butikken fyldt med Fitnessudstyr. Ønsker du nyt træningsudstyr derhjemme eller i Fitnesscenteret, så kontakt os.

Vi sørger for hurtig levering - og har I spørgsmål til udstyret eller træning, så hjælper vi gerne.

Fitnessgruppen   |   Grønlandsvej 8   |   8660 Skanderborg  |   Tlf: +45 8744 0306   |    Info@fitnessgruppen.dk

0